sista veckan.

Sista veckan i skolan. Har massor att göra och 2 presentationer. Längtar redan till på fredag!Konrad och jag var på 21 års fest i lördags. Kände inte en människa men det var maskerad och vi var grottmänniskor. =)

Idag är jag egentligen ledig men ska ha 3 möten, så det är bara köra igång morgonen!
Längtar hem så mycket just nu!!! Snart.

Pussokram!

kärlek.

det finns inget som gör mig lyckligare än att vakna bredvid dig.

du är det vackraste i denna värld.

jag är kär i den bästa killen i världen.

 

och det är fredag och jag är glad. jag mår bra! sitter i skolan, ska ut på en liten tur med Evelina och Konrads mamma för att titta på stenar och mineraler ett par timmar nu. sen till melbourne imorgon.

livet känns enkelt fast jag egentligen har ganska mkt att göra.

pussokram alla kära hemma!
saknar er!


hjälparbets-kurs i australienska buschen.

jag är på en intensiv kurs i hur man hanterar akuta katastorf-situationer i världen. vi började i torsdags och håller på till på tisdag. jag är helt slut. det är sannslöst intensivt och jag somar 10 varje kväll och går upp 6.30. inte van vid det som student. men det är otroligt interessant och antagligen något jag kan tänka mig att göra när jag får lite erfarenhet som ingenjör. man anmäler sig på ett register och blir inringt och inom 48 timmar är man påväg till platsen där tex jordbävningen eller översvämmningen precis inträffade. där hjälper man med det man är utbildad till. jag borde skapa temporära byar av tält med allt vad dränering och toaletter mm innebär.
vi byggde tält av stora presenningar igår och dagen innan det lärde vi oss använda walki-talkies på rätt sätt. så varje morgon har vi radio-check där alla sätter på den och svarar basen att de är där.
det är massor av föreläsningar av alla möjliga personer, rätt och lagar, kvinnligt och manligt perspektiv, hur det är att jobba där ute under press, allt vad man ska tänka på, hur man planerar innför det med all logistik osv. vi har lärt oss tusentals termer och hur olika hjälporganisationer jobbar.
imorgon ska vi ha heldag ute och vädret är helt fantastiskt så det blir underbart!
vi är ett härligt gäng med alla möjliga åldrar och erfarenheter. de flesta jobbar, vissa som ingenjörer, vissa för regeringen andra har varit ute och gett mat i åratal. det är alla fantastiska människor som brinner för detta och det ger mig så mycket inspiration!

nu sitter jag i mitt egna lilla rum, det finns en säng, ett skrivbord och en infravärmare. det är svinkallt om nätterna så jag har all värme på och dubbla täcken. och det är ensamt utan konrad. jag antar att jag längtar efter alla hemma mer bara för att han inte är här. det är lättare att ha någon nära än ingen. det är lite ensamt att ha sitt egna rum såhär. antar att det bara är att vänja sig. jag är iaf inte ledsen. =)

som sagt, jag saknar alla hemma. massor!
stoooor kram!!

angus and julia stone.

tiden bara springer iväg. om en vecka åker jag på min kurs inom hjälparbete och sen är det 2 och en halv vecka kvar av terminen. galet.
det är blandade känslor.
konrad kommer inte följa med till sverige i sommar. ingen av oss har råd. så han får bli världens bästa julklapp ist.
det känns lite deppigt men jag ska njuta av varje sekund nu istället.

i söndags var vi och tittade på ett hus som var helt fantastiskt. ett passivt hus där de själva stod för allt, solpaneler, regnvatten förvaring osv. allt tegel till ytterväggarna hade de gjort själva.
inspirerande.

jag skriver för fullt på min uppsats, den börjar bli klar.
på fredag åker vi till Melbourne med skolan sen ska jag, Evelina och Konrad stanna där hela helgen. skönt med något som händer. ska fota lite med, för min fotokurs.
vill bara bli klar med allt så jag kan känna mig lugn och ha min semester sen!

nu är det mörkt ute, jag ska cykla ner till Konrad och mysa ikväll!

pussokram!!