filmstjärnor i bendigo.

igår lagade vi middag ett gäng (2 svenskar, en kille från mauritius, en från zimbawe och en kvinna som är halv japan), ska ha internationell middag ikväll så vi förberedde och blev filmade i hela processen, från shopping till färdigt resultat. konstig känsla. men vi hade skoj! blev intervjuade och det var mindre kul. får se när resultatet kommer. ska användas för att locka hit studenter!

så idag går mest ut på att äta. gott!

annars är det lugnt, sitter mest i skolan som vanligt.
ska ha ett möte imorgon sen är det påsklov!

Ha de bäst och GLAD PÅSK!

stor kram!

alice in wonderland.

sjukt härlig helg, i myspysens tecken.
i fredags hade vi en riktigt bra dag i skolan, förmiddagen var mest diskussion och på eftermiddagen (efter middag på barer med alla ingenjörer) var vi på Bendigo Bank som är stadens stolthet. Det ska vara ett hållbart byggande men Australien är ju ett par år efter så jag och Evelina höll mest tyst och tittade på de snygga möblerna! sen drog vi och tränade. på kvällen blev vi hämtade av Sabine, vår lärare, och hennes son som är vår vän, för att Sigrid, lillasyster, fyllde 16. vi gick alla 5 och såg Alice in wonderland som en familj! =)
den får en 5a av 10. det var fint men inte bra.

lördagen sov jag länge och lagade god mat (jag och evelina gjorde quinoa pizza!) och såg på film.

söndagen var slapp, såg marley and me och grät lite för att jag saknade Tilda. sen gick vi en lång promenad jag och konrad längst med creeken (en byggd flod). vi lekte balansgång och tramsade!
slapp kväll med lite sex and the city.

idag har jag fixat mitt hår, blont nu! sen har jag tagit det lugnt, nu ska här pluggas!
har påsklov from torsdag em. så de är bara att kämpa på några dagar till!
yoga nästa!

pussokram alla kära!

en vanlig dag.

jag sitter här på skolan med Evelina framför mig. vi har båda varsin liten söt laptop framför oss, en vattenflaska vid sidan och suckar av och till över livet. onsdag.
det börjar bli saker att göra i skolan. saken är den att vi har för mycket tid. här finns ingenting annat att göra än att plugga och träna. så det gör vi.
här är fortfarande extremt varmt på dagarna medan kvällarna börjar bli kalla. första frosten kom inatt. snart blir det kallare, folk här säger att hösten här är underbar. men krispiga morgnar och varma dagar.

jag har bokat en resa i påsk till Sydney. åker den 7 till den 12 med en kompis. jag längtar. ska bli skönt med miljöombyte. jag ska bestiga den vackra bron och gå på akvariet.

ikväll har vi unimates, nästa sista. vet inte om jag skrivit det men vi är ett gäng internationella studenter som ses på onsdagkvällar och gör saker. ikväll ska vi göra "rock-climbing" och äta på italiensk restaurang. =)

idag har jag haft fotografering hela dagen. vi tittar mest på bilder och diskuterar. det är lite för basic, men bra för mig för att få vara kreativ och lära mig nya ord på engelska. igår var vi på kyrkogården och letade bokstäver för en framtida assignment. vi tittade på en extremt vacker film på vimeo som hetter the third and the seventh, väl värd att se. 100 % animerad i photoshop.

jag skriver för övrig en rapport om översvämning i Zambia, så den ska jag sitta med hela dagen imorgon. det är tur att jag läser saker jag brinner för. kursen jag älskar mest heter "sustainable infrastructure" och är en kurs där vi pratar extremt mycket om vad klimatförändringarna gör för världen och vad som kommer hända i framtiden. jag är helt med på att något extremt kommer hända och vi alla kommer får en chock och handla när det väl händer, vilket är vad folk gör, men samtidigt är tragiskt.
al gores film är att rekommendera. den är amerikansk men har massor av viktig information.

här kommer ett par bilder.


camping.
skog.


sjukt töntig bild på mig och kängrur.


tjooo!

pussokram.
saknar alla sjuuuukt mycket!!

camping.

jag älskar känslan av att vara ett med naturen. denna helgen gjorde mig ny som människa.
Bendigo är lite tragiskt och jag längtar hem efter den svenska naturen. samtidigt är jag otroligt tacksam över att vara här och får göra denna terminen. jag lär mig nya ord på engelska varje dag och alla människor på campus är helt fantastiska. men vårt hus ligger helt fel, vi har ingenting nära, jo en sjukt stor gammal kyrkogård. yej.
allting här är torrt och brun-rött. det finns i princip inget gräs och allt som är grönt är inte grönt som hemma mer silvergrönt. här finns ingen jord, allt är hårt packad sand.  många områden har blivit nerbrända så det är mycket svart skog. det är en märklig känsla.

jag fick en matförgiftning förra onsdagen och fick stanna hemm torsdag och fredag. hade folk som tog hand om mig, så det var helt okej! på lördagen gav jag och en kompis oss ut på en vandring i buschen runt omkring. vi gick till spring valley reservoir. där satte vi upp en camp vid en liten sjö och gjorde eld. vi lagade potatis i folie och drack lite för mycket vin! vi fick sällskap av ett gäng ungdomar senare, vilket livade upp! badade massor på söndagen och gick på upptäcktsfärd. jag mådde så bra efter de!

marina skulle ge sig iväg upp norr igen så vi hade lite avskedsmiddag igårkväll, åt fajitas!

idag sitter jag på skolan, har kommit igång nu och allt känns precis lagom. jag har att göra men är inte överstressad.
gör mest saker jag tycker är kul, har en kurs om stenar och mineraler som är mindre skoj men men, thats life!

det finns nya bilder på facebook. australien!

ha de bäst!
stoooor kram!

livet.

jag har det sa bra sa! livet leker i australien =)

har varit mkt fest pa sistonne! i torsdags var vi ute och i fredags hade vi myskvall med vin. i lordags blev vi bjudna pa pubcrawl, en sot tjej som fyllde 30 hade en stor buss som vi akte runt i ett par timmar. kul att se bendigos alla barer!

i lordagsmorse kom Marina hit, hon letar jobb och ville halsa pa en svang! Mys!

igar var vi pa yoga och idag har vi haft geoteknik mellan 8-10. nu ska vi ha "hej alla ingenjorer grillning" sa jag maste dra!

ha de bast!

stoooor kram!